pátek 9. března 2012

Bacily

V našem případě tedy spíš viry. A to střevní. Už u nás divočí druhý týden. A tak jsme se na ně zkusili podívat :)
Krása co? Takhle na obrazovce:) A jak je dovedou vymalovat......Až nám bude líp, zkusíme si nějakého nakreslit.....


Taky něco praktického jsme vyzkoušeli. Dlaně posypat třpytkama (to jsou právě ty bacily, co se nám tam nachytaly). A teď-na co sáhnem, tam zůstanou. Pak jde někdo jiný, sáhne, šup a už mu sedí na jeho dlaních....a páni, nejdou setřepat, ani utřít, musí se umýt mýdlem a to pořádně!!! Názorný příklad fungoval CELÉ dopoledne. Odpoledne vše zapomenuto a umývání rukou (když se zrovna mamka nedívá) se opět vykouřilo z hlavy. Tak nevím....

A nakonec byla pohádka, taktéž o virech.

6 komentářů:

  1. Radka, tak tieto vírusy šarapatia aj v Jakubkovej škôlke a zrejme aj v Rebekinej škole, ale my sme sa im tentokrát asi vyhli, stačilo nám nedávno...:)
    Jakub ale trochu soplíkový, vonku počasko o ničom, tak som mu predĺžila víkend o dnešok a celé doobedie sme vyrábali dinosaurov motivujúc sa vašim nápadom z minulého roku:) Bola z toho nad očakávanie skvelá zábava.
    Príma dni s umytými rukami a vírusmi len kreslenými:)Gabi

    OdpovědětVymazat
  2. Brzké uzdravení přeju:-)
    Krásně si to těm tvým robátkům vysvětlila.
    U nás chřika začíná...chjo.
    Mějte se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  3. No vida, co se s flitry dá taky udělat, já tu naší epidemii nezvládla :)..ale tohle je moc hezké! Jinak u nás už snad zvrat k lepšímu, ale tuto zimu jsem se cítila čas od času jak Don Quijote v boji s větrnými mlýny :(.

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych to viděla na pedagoga roku. Komenského metoda názornosti už nejde zrealizovat přesněji, seš mág. Borec, teta, moc se mi to líbí. Pozdravuj mrňousky a mýdlu zdar. Aspoň občas, přecejen - i ty protilátky si musí organismus tak trochu nenásilně vytvořit.o) J.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,dnes jsem objevila tvůj blog a moc se mi tady líbí!
    Přidávám se k pravidelným čtenářům.
    Ráda bych tě pozvala ke mně na návštěvu a přeji krásný den!
    http://vad-art.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat