úterý 26. dubna 2011

Velikonoce po našom:))

...nesly se ve znamení  prázdnin, příprav, narozeninové oslavy, závratných horečnatých výšin (nejmenší zase hřál jako kamínka a já mám pocit, že s takovou bude má hlava do roka a do dne jako padlý sníh:( ) a taky ve znamení velikonočního zajíčka.

Konečně jsme měli doma i dceru (sláva prázdninám:), tudíž byl i čas na něco holčičího. Pustily jsme se do již dlouho plánované úpravy panenek a jelikož jsou většinou poděděné-tedy staršího data, tak  hlavně do úpravy jejich vlásků.


Dopadlo to docela dobře:)



... a nakonec to dcera završila ručně šitou taštičkou na pejska:)




Taky jsme pekli perníčky, letos nově ovečky z Apetitu

...pojali jsme to jako "samostatnou práci"(kromě těsta), takže i zdobení zůstalo na dětech...

...taky vykrajované lentilkové:)

...ano, jsou takové připečenější:), to je tak, když mám něco v troubě a k tomu "honím" děti po zahradě:) Někdy bych se opravdu potřebovala rozčtvrtit:) (a někdy snad i víc:)))


Taky jsme byli na oslavě našeho malého kamaráda, tak jsme si udělali "lentilkovo- žížalový" balící papír:)
..."tiskli" jsme štětičkama


...a vajíčka klasicky "cibulová", letos ovšem změna-původně obtiskujeme lístečky a kytičky, tentokrát jsem chtěla vzpomínku na dětství- "vodové nálepky":)



A jelikož k nám už několik let žádní "mrskači" nechodí, zavedli jsme si "velikonočního zajíčka" ,který na zahradu přináší čokoládové vajíčka  a má to obrovský úspěch- stejně jsem přesvědčená o tom, že dcera by jistojistě protestovala dobrovolně někomu nastrčit zadničku a nechat se "vyšlahat"-to může jen tatínek:)))

10 komentářů:

  1. Raduško, já to pořád říkám, vy jste prostě rodina šikulů! Kadeřnice, švadlenky, zdobilky, aranžerky, pekařky a všechno vám jde, radost podívat! Ovečky jsem pekla loni, Adam je zdobil se sousedovic kluky (někdy si děti na tvoření půjčuju :o)) a taky se jim povedly a moc jim chutnaly!
    Mějte hezké a hlavně zdravé dny!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se mi líbí ten zvyk s čokoládovými vajíčky.Když teď tradice upadají,aspoň takhle si děti budou Velikonoce z dětství pamatovat.
    Perníčky-ovečky jsou prima a taky se mi líbí originální balící papír...bezva finta na zabavení dětí!!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Raduško, i přes horečku malého jste toho stihli moc a moc. K nám chodí také stále míň koledníků. Letos hned první koledník (malý hošík) mi málem odnesl celou ošatku s vajíčky a sladkostmi, prostě potom šáhnul, ještě, že jsem se z překvapení hned probrala. Nakonec by to bylo jedno, naši hoši přinesli plný košík vajec a sladkostí. Krásné dny bez nemocí přeji
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  4. No, tak ta blonďatá Barbína měla před zásahem velmi podobné vlasy jako já před radikálním stříháním, ty konečky! Kdybych měla váš věhlasný salon v zádech, nůžky by byly jistě passe.o)Ťupkovaný papír je perfektní! Puntíky forever! Buďte zdraví a opatruj vás, mamino... J.

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, moc děkuji za krásné komentáře!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné perníčky, krásná vajíčka a úúúžasný balící papír!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Radko, je videt ze jste si to prima uzili. Zase krasne fotky a hlavne super napady! Velikonocniho zajicka mame taky :o)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné, Radi!!To jste toho stihli, teda!! Opravdu!

    OdpovědětVymazat
  9. No to je paráda,budeš poje školková inspirace..já se omlouvám,můj blog je zamčený,kdybys chtěla kouknout napiš na mail benesova.andy@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Andy- tak to je pro mně veliká pocta!!!! Pozvání k tobě a zároveň ta školková inspirace:)

    OdpovědětVymazat