úterý 8. března 2011

Tymiánový sirup


Tak ještě jednou k těm nemocem. Většinou se u nás nesou ve znamení suchého, dráždivého kašle. A na ten jsem objevila tenhle jednoduchý recept . Teda nevím, jestli funguje stoprocentně (no, to spíš ne:), ale mám pocit, že když ho dám zavčas- hned při prvním náznaku kašle:), tak je to fajn. A navíc dětem moc chutná (což jsem nemohla říct třeba o jitrocelovém sirupu, který jsem taky dříve dělávala). Prostě TYMIÁNOVÝ vede už přinejmenším dva roky- a to na plné čáře:)))
Tady je recept:
Svaříme 250 ml vody + 200 g cukru krystalu, necháme ještě 20 min. na mírném ohni vařit, potom oheň vypneme, nasypeme sáček sušeného tymiánu a necháme zchládnout. Nakonec přecedíme a nalijeme do skleničky.

Posted by Picasa

5 komentářů:

  1. Paráda, hned vyzkouším..protože už ty cibulový odvary nemůžu ani cítit...díky za tip a hezký den.J.

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá dobře! S tím tymiánem to bude i takové příjemně svěží, co? U nás teda bylinky a spol. iba jako prevence, ale máme je rádi. Zapamatuju, ale doufám, že dlouho nevyužiju.o) Totéž přeji vám do krajskýho:o)

    OdpovědětVymazat
  3. Jani první v pořadí, ať už ti konečně něco zabere!!! A brzy se uzdrav!!!

    Jani druhá v pořadí, teta:), popravdě my bylinky skoro vůbec nééé, na zahradě nám roste máta a meduňka, takže výjimečně nějaký ten čajík, ale málo, málo..... udělala jsem v létě mátový sirup, ten docela šel- jako studená limonáda to nebylo špatné, ale kluci prej blééé. Tak se právě divím, že po tymiánu se můžou utlouct. Samozřejmě zase kromě taťky- ten ,co má bylinkový závan....tak nemusí...se ušklíbá, už jen když jim to nalívá:))) A přeju, ať opravdu dlouho nevyužijete!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, Já taky tento sirup udělala pro moji 14 měsíční dcerku a myslím, že to něco do sebe má, ale chci se zeptat. Na spodu skleničky se mi usadil cukr a když jsem to rozmíchala tak zůstal sirup kalný.Udělala jsem něco špatně?

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to netuším, mě tam vždy nanejvýš zůstane nějaký sediment- jako zbyty těch tymiánových lístků, ale cukr myslím ne. Ale nevím, kde může být chyba, jestli jste to dělala podle receptu, tak snad nikde-cukr by měl být rozvařený......jestli ho máte chuťově dobrý, tak kal snad nevadí. Já tedy pak už nemíchám a dávám ho plastovou lžičkou. Moc jsem neporadila, páč nevím:) Uvidíte, až budete vařit příště....

    OdpovědětVymazat