pátek 25. března 2011

Skořicové sušenky s čokoládou


Z ničeho nic prostřední synek pravil: "Mohli bysme si upéct sušenky, ne?" Dobrá, klasika z ovesných vloček nebude špatná- i když, popravdě, u nás je jím jen já, všem ostatním tam vločky vadí, ach jo:( Ale třeba došlo ke změně chutí a někdo další se přidá. Ovšem potom jsem došla k zásadnímu zjištění- nemáme vločky! Synek stojí nachystaný s vařečkou v kuchyni, tak se nedá nic dělat, budou jiné. Sedla jsem k netu a hned do prvního receptu jsme se pustili. Jako zdravého na nich není nic, ale byly tááák dobré, zmizely téměř okamžitě a hlavně, chutnaly všem- u nás věc nevídaná, vždy se najde někdo, kdo zrovna dané chutě nepreferuje. Takže závěr - sušenky byly výborné, ale bylo jich málo. Příště musíme udělat přinejmenším z dvojité dávky:))) Jinak jsme ješte udělali dvě malinkaté změny oproti původnímu receptu- neposypali jsme sušenky čokoládovým dražé, ale přímo do těsta jsme přidali část nalámané Milky a těsto jsme nechali několik hodin odležet v ledničce (nucená pauza- museli jsme pro dceru do školy:))

A tady ještě pár momentek- aneb první jaro aktivně prožívané:))

Takže hlína je teď hračka číslo jedna!!:))) Posted by Picasa

7 komentářů:

  1. Radu, u nás tedy milujeme i ty vločkové, ale tyhle vypadají dost dobře. Dobrý typ, díky!
    Jo, a hlína, hlína je báječná :o) Taky si s ní občas ráda hraju :o)
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. No právě ty vločky, ty mě berou, tohle musíme určitě vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  3. Radu, nejvíc mě zaujalo to, že jsou skořicové, skořici miluju. Jarní výzdoba se vám taky povedla. Zdravím, Marcela

    OdpovědětVymazat
  4. Hmmm...mlask! Ať už nad kuchtěním nebo zvídavými děskými prackami, žeru to šecko.o) Čaute tam!

    OdpovědětVymazat
  5. Heli děkuji, já teda pořád doufám, že vločkovým taky přijdou na chuť- vím jak se chutě mění:)) Tak třeba jednou je budeme jíst taky všichni:))

    Mijo- určitě vyzkoušej, fakt byly dobré:))

    Marci- jo jo,právě ta skořice je tam úžasná,tak to ti budou určitě chutnat:)

    Jani- tys neuvěřitelná:) Dík:))

    Holky, všem vám děkuju a krásné dny přeji!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Radko,
    nahodou jsem narazila na tvuj blog a po zacteni jsem se od srce zasmala. Hlavne ti vasi dinosauri me dostali :o) Urcite to musim s tou nasi milovnici (3 roky) techto prevekych oblud vyzkouset. A nas koblizek bude mit v cervnu dva, a tak uz stavi na zidlicky i krabice apd. kdyz jsou moc kratke... Preji krasne odpoledne, Katerina

    OdpovědětVymazat
  7. Kateřino, jsem ráda, že ses u nás zasmála:)) A děkuji za návštěvu:) A jejej, nestraš:)), já pořád doufám, že ho to přejde:)))Krásné dny!!!

    OdpovědětVymazat