čtvrtek 3. března 2011

Malované šátky


Tentokrát jsme v kurzu malovaly na hedvábí. A to by nebyla dcera, aby nám z té přehršle možností- jakým způsobem na šátek malovat, nevybrala tu více složitou:))) Takže fialový- vypnout na rám a malovat kontury (v tomto případě jsem zjistila jednu nemilou věc- stárnu.....šíleně se mi třepala ruka, no úplně jsem se styděla:)))) Dcera se zase vztekala, že to není podle jejích přestav, a že to jde špatně, takže jsme si to brzy zjednodušily a místo lístečků udělaly pár koleček.Potom už to šlo naštěstí dobře. Dcera se zase vyžila ve vybírání barev a tak máme opět nějaké dárečky, tentokrát to bude pro babičky. Ten zelený už jsme udělaly jen jednoduše. No a nakonec si dcera udělala ještě jeden pro sebe -nepodařilo se mi ho jinak vyfotit, než přímo "v akci", dcera je do něj naprosto zblázněná, všude ho tahá s sebou a chválou nešetří:)))(to je v jejím případě velice neobvyklé, ona je jinak velký kritik- jak sebe, tak i ostatních)

Posted by Picasa

7 komentářů:

  1. malovanie na hodvab je krasne umenie...este som to neskusala, ale co nebolo moze byt :)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Radko, než vás začnu chválit, musím se zasmát - přišlo mi, že píšeš o mé dceři :o) Holky se fakt neztratí, umí si říct své, že :o)
    Ale povedlo se vám to malování báječně! Moc se mi líbí vaše tvoření, vždycky si zavzpomínám, co jsem "vyváděla" se svými dětmi...
    Ruka se ti netřese stářím, ale nemáš ji trénovanou na takové činnosti, při dalším malování by si získala jistotu. Pro mě má větší půvab to, že si malovala srdcem, než něco dokonalého!
    Pohodový den, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Radko,
    jsou krásné, šikulky matka i dcerka. Obdarovaným jistě udělají radost. :-)
    Krásný den

    Věrka

    OdpovědětVymazat
  4. Borky, teta! Šátek jsem naposledy malovala na intru, tj. nějakých 13 let zpátky. Pak jsem jej darovala, bo k mé spokojenosti by ta šála musela mít tak 1x2m a to minimálně.o) Máte to hezký! A mladá má nádherný vlasy... J.

    OdpovědětVymazat
  5. Zuzi- no jasně! Od tebe to budou úúúžasné kousky!

    Heli- ach,ty jsi tak milá! Díky! A s těma holkama jsi mě potěšila převelice- že v to nejsme samy, já pořád žasnu, co to máme doma za "exota":))))

    Věrko- děkujeme:))),myslím,že radost udělají, obě babičky jsou šátkové, teď jen, aby se jim to barevně hodilo :)))

    Jani- tak jsem počítala.....a.....mladice si!!! To jako aby ses zabalila celá, jo?:)))) Já se chystám na příště, že bych si nějaký udělala, ale jak bude využitý nevím, se mi tak líbí - šátky jako doplněk ,ale já ho stejně musím skoro vždy sundat, páč je mi pod tím šílené vedro, ach jo, vždycky vzpomenu na mamku a její hlášku- PARÁDO TRP :( A to já teda neumím:))) Za vlasy díky, no, brzy půjde stejně pod nůžky, nějak jsou jí ty vlasy jedno, to ona se radši ověsí naušnicema a náramkama, místo toho, aby se učesala:)))

    Holky- a všem vám přeju krásný den!!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Jó mladice, to jen tak strhaně vypadám:o) Brzy rozšířím vaše řady třicátníků, tak třeba se hecnu a nějaký megašátek si pořídím. Já se totiž potřebuju dycky pořádně zachumlat, abych měla kam schovat ten svůj věčný drzý ksicht. Bavím se ráda a přiznávám, že ne vždy je to na místě.o) Opatruj se a krásný víkend do našeho krajského!

    OdpovědětVymazat
  7. Jani- šmankote!! Tak jsem to nemyslela, já spíš, než jsem tě viděla prvně na fotce, jsem si tě nějak představovala,že,-jako každého:)))) No a podle tvých článků a zkušeností a sečtělosti a tak..., jsem si tě prostě nepředstavovala pod třicítku:)))) Aby bylo jasno:)))) Ale o to je to větší překvapení a ty já mám moc ráda!!
    A teda nevím nevím,zda by šátek pomohl:)))))) Fórek:)))

    OdpovědětVymazat