pondělí 28. února 2011

Holčička

Kromě člověčího osazenstva se naše "smečka" skládá ještě z jednoho tvora chlupatého a druhého opeřeneného. Tohle je ten opeřený- Venda:



....žije si u nás v celku svobodně, tedy pokud není léto a dveře stále dokořán:



.....je milý, přítulný, kamarádí se s dětma i dospělýma:



.......takže až jednou potkáte ženskou, co má ve vlasech zrní, peří.........atd:))))), tak to jsem jáááá!!!


No, takže v sobotu jsme byli na nákupu- bez dětí, ty hlídal děda( teda nejmenší byl s náma, ale to je taková pohoda, že se to snad ani nepočítá:)))) a tak jsme se zašli, jen tak, podívat do zverimexu "na rybičky". A při obchůzce zverimexu jsme JI tam uviděli.Seděla samotinká v kleci a bystře sledovala, jak si povídáme. Nápad vzešel od muže- Vezmeme si ji domů?(jak já ho za to miluju, my jsme oba docela dost nerozhodní, ale o to víc mě potom těší takové hurá akce, kterých on je strůjcem), chvilku tedy ještě váhání z mé strany, jen tak naoko, i když, co si budeme nalhávat, binec z těch ptáčků je docela slušný, ale co už, jeden nebo dva, navíc v chytrých knížkách píšou, že papoušci vytváří doživotní páry a nemůžeme přeci našeho Vendíka šidit.Faktem je, že občas sedí před zrcátkem a rozmlouvá sám se sebou.Takže on sám, ona sama.........to je přeci jasné:))))) Takže to je naše Holčička:

Barevně jsou skoro stejní, i když my domácí je hravě rozeznáme:)
Seznámení proběhlo v pohodě, teď zrovna si dávájí pár společných  průletových koleček po pokoji :)

4 komentáře:

  1. Musím použiť tú vašu krásnu češtinu: Ve dvou se to lépe táhne:)Gabi

    OdpovědětVymazat
  2. Radu, to je krásný příspěvek! Moc jsem se pobavila a jsem ráda, že tě teď poznám na první pohled :o)
    Máte krásný páreček, taky jsme kdysi měli anduláčka, miloval moje tehdy dlouhé vlasy, mluvil...
    Přeju vám hodně radosti a párečku spokojené žití!
    Hezké odpoledne, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou krásný oba.Já mám žakouška a mám strach,že kdybych mu pořídila samičku přestane mluvit.Je to hroznej chytrolín ukecanej a na všechno má odpověď.Tak ať se mají rádi!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Gabi- tak tak:))))

    Milá Heli- děkuji, ano- náš taky miluje dlouhé vlasy:)), nevím, co jim to připomíná:))) Náš teda ale nemluví- naštěstí:)))))), já jsem člověk spíše mlčenlivý, takže mě bohatě stačí odpovídat těm našim človíčkům(a poslouchat je:):)))Ale ne, ono to bude určitě tím, že my jsme mu brzy koupili samičku, ona teda už byla hodně stará, takže před rokem umřela. Tak teď má novou kamarádku ,se kterou si klidně může vést několikahodinové hovory:)))

    Marie-díky! Asi to bude pravda, co tento náš Vendík má ptačí kámošky, jsme my až na druhé koleji. A žako je nádherný, ty my chodíme obdivovat do zverimexu, náš taťka je z nich naprosto unešený:))) Tak ať se daří!!!

    OdpovědětVymazat