pondělí 16. prosince 2013

Každodenní chléb

Chutný, jednoduchý......a křupavý:)

V míse smíchat 3 hrnky hladké mouky, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky sušeného droždí, 1 a půl hrnku vody.....vše jen tak promíchat, mísu přikrýt utěrkou a 8 hodin nechat stát (třeba přes noc). Potom těsto na vále roztáhneme do placky, nechat stát 15 min, poté placku přeložíme na třetiny z leva, z prava, z vrchu a ze spodu, nechat opět stát přikryté utěrkou 30 min a pak ještě jednou 30 min., to už si dáme do trouby na 230 st. nahřát pekáč s poklopem (máme skleněný, obsah něco málo přes 2 litry), po půl hodině přendáme těsto do horkého pekáčku, dáme poklop a pečeme 30 min, posledních 15 min. dopečeme kůrku bez poklopu.......úžasný, výborný, nenáročný (snad jen na ten čas), nejvíc se nám osvědčil cibulový:)

5 komentářů:

  1. Fakt výborný.... už ho dělám z dvojnásobné dávky a stejně je hned pryč:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný! U nás vede kvásková klasika, a když vidím recepis, není to vlastně ani o moc složitější :-)

    OdpovědětVymazat
  3. .... voni urcite jako od pekare a jiste i tak chutna .... me se na nem moc libi krupava kurka.

    OdpovědětVymazat
  4. Nevěřila jsem, že by to mohlo byt tak jednoduché. Na první pokus a je opravdu luxusní! Děkuju moc za recept.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač! A taky jsem nevěřila:)

      Vymazat