Chutný, jednoduchý......a křupavý:)
V míse smíchat 3 hrnky hladké mouky, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky sušeného droždí, 1 a půl hrnku vody.....vše jen tak promíchat, mísu přikrýt utěrkou a 8 hodin nechat stát (třeba přes noc). Potom těsto na vále roztáhneme do placky, nechat stát 15 min, poté placku přeložíme na třetiny z leva, z prava, z vrchu a ze spodu, nechat opět stát přikryté utěrkou 30 min a pak ještě jednou 30 min., to už si dáme do trouby na 230 st. nahřát pekáč s poklopem (máme skleněný, obsah něco málo přes 2 litry), po půl hodině přendáme těsto do horkého pekáčku, dáme poklop a pečeme 30 min, posledních 15 min. dopečeme kůrku bez poklopu.......úžasný, výborný, nenáročný (snad jen na ten čas), nejvíc se nám osvědčil cibulový:)
Fakt výborný.... už ho dělám z dvojnásobné dávky a stejně je hned pryč:-)))
OdpovědětVymazatAjka
Krásný! U nás vede kvásková klasika, a když vidím recepis, není to vlastně ani o moc složitější :-)
OdpovědětVymazat.... voni urcite jako od pekare a jiste i tak chutna .... me se na nem moc libi krupava kurka.
OdpovědětVymazatNevěřila jsem, že by to mohlo byt tak jednoduché. Na první pokus a je opravdu luxusní! Děkuju moc za recept.
OdpovědětVymazatHanka
Není zač! A taky jsem nevěřila:)
Vymazat