sobota 22. září 2012

"Zelený lék" na molusky a bradavice....

...aneb co pomáhá nám.
Spousta rodičů (zejména malých plaváčků) se s nimi dříve či později setká. Když se dceři objevily molusky, hledala jsem, co s nimi. Věděla jsem, že jí nijak nevadí, nesvědí, nebolí, jen nevypadají hezky a hlavně, je to infekční záležitost, takže návštěva bazénu je vyloučena. Což se jí samozřejmě nijak nelíbilo.
Doktor nepřicházel v úvahu, přijde mi to zbytečné, drastické, většinou neefektivní a já jsem tak ráda, že prozatím mé děti chodí k doktorům docela v míru:)
Nejdřív jsem  tedy zašla do lékárny, koupila Duofilm ....a nic.
Kdysi dávno, v době puberty, se mi v řezné ráně udělaly pravé bradavice a tak jsem zkoušela nějaké babské rady - jako česnek a citronová kůra. Ta mi pomohla (kůra)- vždy na noc se přiložila řeznou stranou na bradavici a přelepila náplastí. Stačilo pár nocí a bylo po problému. Jenže u dětí to bylo jaksi ne úplně praktické, náplasti se odlepovaly, vadily jí, no s citronovou kůrou jsme taky neuspěli:)
Takže dál- na internetu jsem našla metodu, kdy se moluska propíchne jehlou (sterilní) a potře dezinfekcí....neproveditelné, představte si čtyřleté dítě, ke kterému  se blížíte s jehlou, pravděpodobně neuspějete s poznámkou, že to vůbec, ale vůbec nebude bolet. Někteří rodiče proto volí tento způsob léčby, když dítě spí. Na to já jsem neměla. Pro mě je spánek dětí téměř posvátná záležitost a rozhodně jim ho nehodlám jakkoliv rušit. Tak zase nic.
Údajně molusky mizí i samy od sebe, jde jim to lépe, pokud jim pořádně vynadáte:) To asi taky neumím moc dobře:)
A pak jsem v jedné diskuzi viděla nenápadnou zmínku jedné z maminek, že jim zabrala "ta zelená vodička, co se s ní potírají odřeniny". Fajn, tu jsme měli zrovna doma, tak jsem molusky poťupkala a čekala co bude. Dlouho nebylo nic. Asi po měsíci jsem si všimla, že jsou  zarudlé (zřejmě zrovna probíhal souboj s virem), pak se udělal stroupek a bylo po molusce. Takhle zmizely úplně všechny. Stačilo jednou ťupnout:)
 Po několika letech u nás tato "zelená vodička"(neboli Novikov) opět léčí. Úspěšně. A funguje skvěle i na obyčejné bradavice:)
Tak třeba tento jednoduchý, bezbolestný a levný tip taky někomu pomůže.

10 komentářů:

  1. to je super nápad. Holky kdysi prošly odstraňováním na kožním, brrrrr. :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Chachá, to je dobře, že vím jak na ně :-) děkuji. "Milého noho třes se!"

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj taky jsem si na tvé doporučení koupila Novikov chci to zkusit, protože už dlouho s tímto bojuji. Chci se zeptat jesli jsi jí to tam opravdu dala jen jednou a pak už vůbec nebo jsi to vícekrát opakovala... a za jak dlouho to pomůže při bradavici .... prosím o odpověď a děkuji moc za tip :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dala jsem jen jednou, ale klidně můžeš pro jistotu ťupnout i podruhé....ale chce to trpělivost, fakt vydrž, máme vyzkoušené, že některé bradavice reagovaly už po týdnu, některé až po měsíci, držím palce, ať to zafunguje tak jako u nás!!!! R.

    OdpovědětVymazat
  5. Zkusím ... Kdyby to zabralo tak bych byla strašně šťastná :) A ještě jenou děkujíí :) už jsem toho zkoušela tolik ...

    OdpovědětVymazat
  6. ahojky, tak jsem poťupkala pár molusek...a teď nchat být? Celou dobu než se začne něco dít? nebo ťupkat každý den? Jsme už zoufalí, jen se množí a množí , ještě bych zkusila šťávu z česneku a cibule...na ten zbytek...jinak už jsme zkusili snad vše i homeo, i propolis i betadin i taetree....nic nezabralo...děkuju za radu. Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marketa,
      moj syn dostal molusky. Trapime sa s nimi uz dlho. Chcem sa opytat ci u Vas zabrala zelena vodicka? dakujem za odpoved. zuzana

      Vymazat
  7. Jo, jo....teď nechat být a dřív nebo později se začne něco dít. Ale klidně můžete sem tam přeťupnou, to určitě nebude vadit, nicméně nám fakt stačilo jednou. Hlavně vydržet!!!:)

    OdpovědětVymazat
  8. jak jen jednou co to je za blbost?

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, s moluskami jsme válčili několik týdnů také - nám pomohl InfectoDell - radu, kde a jak ho sehnat jsme našli tady: http://www.erada.cz/?p=552 . Můžete ale zkusit i jiné přípravky, píší tam o nich taky i o tom, jak jsou úspěšné a jaké jsou vlastně možnosti a proč. Tak vám držím palce!

    OdpovědětVymazat