úterý 17. ledna 2012

Pan policista z plastelíny

Když se ráno vracíme od školy, přes přechod nás převádí pan policista a jelikož je ještě šero, má speciální baterku......pro chlapce jeden ze zajímavých světlých bodů raní výpravy. Tak že si ho prej vymodelujeme z plastelíny. Ale hlavně- musí mít i tu baterku. Konečně jsem teda mohla vyzkoušet recept na domácí plastelínu.



Dloubat prstíkem šlo do ní krásně....



Ale s postavičkama to bylo horší, tak nějak se roztékaly, nechtěly stát, policistu jsme museli zpevnit párátkem:))) No....někde se STALA :) chyba. Asi jsem to měla převalovat dýl, nebo jsme to měli ještě moc teplé (holt nedočkavci), nevím, něco takového v tom bude.




Nakonec se ukázalo, že nejlepší bude, použít hmotu k "pečení, mražení, zdobení".........no móc jsme si pochutnali:) Nakonec se z toho vyklubala zábava na celé dopoledne.....

5 komentářů:

  1. Krásné výtvory. Jo plastelína - moji kluci také dnes opět cukrařily s Play-Doh. Moc je to baví a já ty jejich dortíky jako ochutnávám. Spousta zábavy při dalším tvoření ... Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Čau, sem si myslela, žes vařila oběd. S potravinářskými barvami, tedy:o) Mamka nám tak občas dělala přesně takto zelenou bábovku (event. mramorovou s fialovou) a to byl dycky žážitek. Asi zítra koupím barvivo. Jo. Každopádně polda skvělý, my teď máme taky zelené. A nějak aktivní, furt cpou lidem bločky za stěrače - na což tady na Vyhnálkově fakt nejsme zvyklí - ani zvědaví:o) Jj, aktivní nováčci. Opatrujte se a už ten notebook nikam nepouštějte, ju? Pozdravuj, J.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky do krajského, plastelínu dělám dětičkám, už léta. Osvědčila se nám i při větších akcích, jako zábava do dětské dílničky, nebo když přišla dětská návštěva a "nebylo co dělat". Možná stačí přidat trošku víc mouky recept mám uplně stejný, jenom z jiných stránek. Já vždycky rozdělím dávku na dvě barvy, všechno si smíchám předem, né až na panvičce, jak trošku vychladne, tak chvilku rukama zpracuju, jako těsto na nudle a pak, už to jede...Jednou jsme z ní měli i vánoční ozdoby, vykrojené tvary jsem pomalu usušila v troubě a děti si je pak mohly domalovat...dost o plastelíně...Dortíčky vypadají úžasně :-) ZdravíM.

    OdpovědětVymazat
  4. Radu, zkušela jsem jí u kamarádky. Osvědčila se, ale recept už si nepamatuji takže díky za přípomenutí!

    OdpovědětVymazat