úterý 11. října 2011

Školka s krtkem

Taková maličkatá. Pro jednoho chlapíka (no, někdy dva:), který se prozatím "nevešel" do školky. Nevadí. Popravdě, jsem ráda a to, že by se nedostal, se jen domnívám. Ale, příští rok už ho to čeká. A jelikož některé záležitosti docela váznou, sehnala jsem si tuto školkovou knížku, podle které jedeme. A je super a moc nás to baví. Celé to uvádí krteček a musím říct, že u nás se stal milovaným.Je to na něm i vidět, ručičky už visí jen na nitkách, holt s takovou vytížeností jsem nepočítala:) Díky němu se ujal i nový rituál a to ukolébavka. Žádný večer se prostě nemůže zapomenout na rozloučení s krtkem:) A užije se spousta legrace, tak třeba: " krtek nemůže kamarádit s dinosaurem, protože ten už dávno vyhnil.", nebo: "co rád děláš", "já rád sedím a odpočívám"....


Na druhou stranu jsem moc překvapená, co ty děti umí, znají a vědí bez toho, že bych je to vědomě učila. Prostě malí opičáci, ten nejmenší dokonce dvojitý:)

 Někdy si k tomu ještě něco přidáme- inspirace na netu je bezpočet a neco zase vynecháme- přeci jen nás je na některé úkoly pomálu.




 No nic, krásný den přejeme a my si jdeme povídat o větru a "pouštět" dráčky Pytlíky:)

6 komentářů:

  1. Radko, krasne napsano. I me nekdy prekvapi co ti moji dva rarasci uz umi. A myslim, ze takova mama jako ty vynahradi skolku bez problemu. Mimochodem, mas u me oceneni, prijd si jej vyzvednout. Pa, Katerina

    OdpovědětVymazat
  2. O má boží hlášky:o))) J má teď takový sucharský humor, jde kolem tebe a pokaždé úplně vážně řekne - čau. Jak se jmenuješ? - B - A jak se jmenuje ségra?! - Chichi (takto to vysloví a řekne to samo se vší vážností!). Pecka, fakt. A Ty seš teda úplně profimatka, to je bezva. Opatrujte se a užívejte!! Brzo! Těším.o)

    OdpovědětVymazat
  3. Radu, jako vždy je mi u vás tak dobře! Krásné psaní, úžasné fotky a ty moudra mrňousků, piš si je! Já jich mám dva sešity, tu a tam se u nich bavíme :o)
    A i já pro tebe mám ocenění!
    Měj se krásně, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Holky,moc vám díky!!
    Sucharský humor mám taky moc ráda:))) A píšu si,píšu:) Někdy je to i výchovné, to když nejstarší dcera buzeruje ty menší(jaktože to ještě neumíš apod.), tak řeknu, pojď, přečteme si, co jsi dělala ty, když ti byly tři:) A kupodivu je to jedno z jejích nejoblíbenějších čtení:)

    OdpovědětVymazat
  5. Radu, ta hláška s dinosaurem je naprosto úžasná. Musela jsem se smát. Pro mne jsou takové hlášky vzácností. Lukášek občas něco zaperlí, ale u Sárinky se jich bohužel asi nedočkám. Přeji hezký podzim.

    OdpovědětVymazat