pondělí 4. července 2011

Malování mě nebaví

To si takhle jednou vybíráme v chytré knížce, co bysme mohli s prostředníčkem dělat a můj zrak spočine na malovaném ptáčku. "Vyrobíme si tohoto ptáčka?" ptám se já, "To néé, malování mě moc nebaví" říká on. Takže nic, nakonec to tak nějak vyšumí, vidím, že dnes se mu prostě tvořit nechce, pak jdu uspat nejmladšího a když se vracím chodbou, najdu tohle:
Nástěnnou malbu:) Takže přišlo vysvětlování (naoko vážná situace, v duchu se mi ale chtělo smát, jsem čekala a těšila se, kdy to příjde:), že opravdu jinam než na papír se nekreslí, prostředníček doufal, že se to dá vygumovat:) Ale chápu to,od babičky dostali každý obrovitánskou pastelku a obrovská pastelka si prostě žádá velké prostory a ty zřejmě obyčejný papír nenabízí:) Takže kromě "odrbkané" stěny od nejmladšího, ji teď máme takhle nádherně vyzdobenou. Dílo nazval "HLAVA S JEDNÍM OKEM".....a pak že ho malování nebaví:)

5 komentářů:

  1. Pěkná hlava:-)
    Taky máme stěny vyzdobené,, toho času od tříleťáka, mám pocit, že je tvůrčí, co se zdí týče, víc, než byla dcera (a nebo mám špatnou paměť

    OdpovědětVymazat
  2. Kopretino- máme stejnou zkušenost:) Nejstarší dcera taky nikdy takhle netvořila:) Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  3. U nás na zed kreslí také jen synek. Jenze holcicky jsou poslusnejsi ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. U nás tradici založila Magda (prostřední)..nadchla svou starší sestru, která si na základě toho utvořila silné alibi :), že jí to Mája naučila...mno a co se "naučí" Matýs..to si snad ani nechci představit. Jinak chlapeček je šikula..úplný Piccaso :)).

    OdpovědětVymazat
  5. Kristo- poslušnější možná jo...i když nevím, u nás snad ani to ne:))) U nás je holčička ta nejnáročnější ze všech:))))

    Mijo:)), dopředu radši nevědět:) Taky to máme- nejstarší se odvolává na nejmladšího (rozdíl sedmi let)- že on to přeci taky dělá:)))

    OdpovědětVymazat